Skip to main content

ИНСТИТУТ ЗА ПЕДАГОШКА ИСТРАЖИВАЊА

Др Наташа Лалић – Вучетић

  • Звање: научни сарадник

    Oбласт интересовања: Мотивација за учење-награђивање у школи

    Телефон: 011 2 642 925

    Мejл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

БИОГРАФИЈА

ОБРАЗОВАЊЕ

Дипломирала је и магистрирала на Одељењу за педагогију на Филозофском факултету Универзитета у Београду. Магистарску тезу под називом: Подстицање као васпитна мера у основној школиодбранила је у децембру 2004. године.

РАДНО ИСКУСТВО

Након завршетка основних студија засновала је радни однос у Основној школи „Јосиф Панчић“ у Београду, као дипломирани педагог. Од децембра 1999. године запослена је у Институту за педагошка истраживања. Бави се истраживањем значења и функција наставникове похвале и награде и могућностима њихове примене у васпитању у школи. Такође, заинтересована је за проучавање проблема кажњавања у школи. Током рада у Институту учествовала је у појединим фазама реализације истраживачких пројеката Института и у организацији научних скупова. До сада је објавила више радова у научним и стручним часописима, као и саопштења у изводима или у целини са скупова националног и међународног значаја.

Учествовала је на више семинара и стручних скупова у земљи и иностранству (International Conference on „Community Schools and Education Policy in Transition Countries During the 21 Century“, 2000, Omsk), (seminar on „Active Learning methods and Enquiry-based Learning for Hystory Educators“, 2001, Belgrade), (International Conference „Hearing on the specific situation of young migrants“, Budapest). Као сарадник Института за педагошка истраживања учествује у реализацији акредитованог програма стручног усавршавања наставника „Како решавати проблеме дисциплине у школи“.