Skip to main content

ИНСТИТУТ ЗА ПЕДАГОШКА ИСТРАЖИВАЊА

мср Јелена Медар Златковић

  • Звање: истраживач сарадник

    Oбласт интересовања: савремени наставни приступи у образовању, кооперативно учење и настава.

    Телефон: 011 3616008

    Мejл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

БИОГРАФИЈА

Образовање

Јелена Медар Златковић (1995) је основне академске студије педагогије на Филозофском факултету Универзитета у Београду уписала 2014, а завршила 2018. године. Мастер академске студије педагогије на Филозофском факултету у Београду уписала је 2018, а завршила 2019. године, одбранивши мастер рад на тему: „Кооперативна настава из перспективе универзитетских наставника“. Основне и мастер студије завршила је у предвиђеном року са укупном просечном оценом 9,31. Докторске студије педагогије уписала је 2019. године на истом факултету, с намером да континуирано ради на свом професионалном и личном развоју на пољу педагогије.

Радно искуство

У току основних студија педагогије, Јелена се бавила волонтерским радом, развијајући своје професионалне вештине кроз различите образовно-васпитне ситуације и то у различитим образовним контекстима (домови за децу без родитељског старања, уметничке школе, спортске манифестације за децу, активности хуманитарних организација). Током мастер академских студија педагогије, Јелена је била ангажована као демонстратор на предметма „Интерактивне методе у настави“ и „Основе педагогије са дидактиком“, на Одељењу за педагогију и андрагогију Филозофског факултета у Београду и том приликом је развијала своје комуникационе, евалуативне, самоевалуативне, организационе вештине. Након што је уписала докторске студије педагогије, њено ангажовање у настави на наведеним предметима („Интерактивне методе у настави“ и „Основе педагогије са дидактиком“), се наставља.

Од маја месеца 2020. године ради као истраживач приправник у Институту за педагошка истраживања у Београду.

Награде и стипендије

У четвртој години основних студија, Јелена је била добитница награде за најбоље студенте завршних година студија, са минималном просечном оценом 9.00, у организацији Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“ Панчево и Канцеларије за младе града Панчева. У току основних и мастер студија, више пута је била добитница стипендије Министарства просвете, науке и технолошког развоја (2016, 2017, 2019).