Skip to main content

ИНСТИТУТ ЗА ПЕДАГОШКА ИСТРАЖИВАЊА

мср Ана Дробац

  • Звање: истраживач-приправник

  • Oбласт интересовања: специјална едукација и рехабилитација глувих и наглувих особа, сензорна интеграција, инклузивно образовање.

  • Мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.; Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

БИОГРАФИЈА

Oбразовање

Основне академске студије уписала је 2015. године на Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију Универзитета у Београду, а дипломирала је 2019. године (просечна оцена 9,00). На истом факултету уписала је мастер академске студије које је завршила 2022. године просечном оценом 9,67, одбранивши мастер рад под називом Сензорно процесирање и социјалне вештине код глуве и наглуве деце. Исте године је уписала и докторске академске студије на матичном факултету.

Радно искуство

Током основних академских студија, од јануара 2019. до новембра 2020. године, била је ангажована као демонстратор на Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију, на катедри за Сметње и поремећаје слуха на предметима Увод у сензорну интеграцију, Асистивне технологије за глуве и наглуве особе и Методика рада са глувом и наглувом децом 3. На истој катедри наставила је своје ангажовање као сарадник у настави од новембра 2020. до децембра 2022. године. Поред тога, паралелно је радила и као лични пратилац деце са сметњама и поремећајима у развоју. Од фебруара 2023. године ангажована је у Институту за педагошка истраживања као истраживач–приправник.

Додатна ангажовања

Током основних академских студија учествовала је на пројекту Изнад зида предрасуда који су организовали студенти Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију и Школа за оштећене слухом – наглуве „Стефан Дечански“. Завршила је курс Поремећај из спектра аутизма (Autism Spectrum Disorder) који су организовали Универзитет у Калифорнији и Институт “UC Davis Mind”.

(Ко)аутор је више научних радовa.

Библиографија је доступна на следећем линку: https://orcid.org/0009-0005-3616-1986