Skip to main content

ИНСТИТУТ ЗА ПЕДАГОШКА ИСТРАЖИВАЊА

Библиотека

Библиотека Института за педагошка истраживања је специјална библиотека затвореног типа. Корисници библиотеке су истраживачи Института, као и спољни сарадници и истраживачи сродних наука.

Прва инвентарна књига која се налази у библиотеци датира из 1954. године. Бибиотека поседује и абецедни каталог на листићима. Библиотечку грађу чине: монографије и серијске публикације, магистарске и докторске дисертације, одређени број тестова за испитивање, упитници, као и материјали који се односе на реализована истраживања. Библиотека у свом фонду има неколико врло ретких примерака издања из XIX века, чији су аутори познати педагози, психолози и знаменити Срби који су се бавили просвећивањем свог народа. Према последњој ревизији, библитечки фонд има 8622 библиотечке јединице. Од тога је 6024 јединица монографских публикација и 2598 јединица серијских публикација. Фонд библиотеке се ускађује са потребама истраживача и њиховим тренутним пројектима у Институту. Библиотека Института за педагошка истраживања је једна од првих десет чланица Заједнице институтских библиотека.

Корисницима је доступна база КОБСОН, која омогућава отворени приступ великим базама електронских часописа (преко 35.000 наслова и електронских књига).

Од 2020. године библиотека је постала члан COBISS електронске базе у којој је тренутно доступан део фонда.

COBISS бази можете да приступите ОВДЕ.

Библиотека је отворена за кориснике сваког радног дана од 9 до 15 сати.

Библиотекар

Светлана Лисинац

тел: 011 2641621
мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.